четвер, 29 серпня 2024 р.

Ми виграли чудовий подарунок для маленьких дослідників природи – книгу "Рослини полів України" від СонцеСад журнал, Інтернет магазин, Рослини. Ця яскрава книжка з малюнками та цікавими фактами допоможе дітям пізнати різноманітність рослин полів України.

 

Майстер - клас "Соняшник незламності"(Бібліотека для дітей)

 
Сьогодні, у День пам'яті Захисників України в бібліотеці для дітей відбувся майстер - клас "Соняшник незламності". Діти власноруч виготовляли квітку соняха, вшановуючи загиблих українських воїнів, адже соняшник є символічним уособленням скорботи за полеглими героями. Вічна пам'ять і подяка Вам, дорогі наші воїни!




середа, 21 серпня 2024 р.

До Дня Державного прапора (клуб "Родина")

 День Державного Прапора - особлива дата для кожного українця!

🇺🇦🇺🇦🇺🇦 Клуб "Родина" відзначив це свято яскраво: переглянули документальний фільм про історію прапора, зіграли в захопливу історичну гру та відкрили книжкову виставку "Синьо-жовтий символ незламності". Згадали і обговорили шлях, який пройшов наш прапор, і про героїв, які його несли. Ці події нагадали усім про силу нашого єднання та незламний дух українського народу.


До 100 - річчя пам'яті Павла Загребельного

 Молодь і класика – ідеальне поєднання!

Наша бібліотека долучилася до вшанування пам’яті Павла Загребельного. Під час заходу молоді люди мали змогу не лише дізнатися більше про життя та творчість письменника, а й поділитися власними поглядами на його спадщину. Переконані, що такі зустрічі надихають на нові читацькі звершення!


вівторок, 13 серпня 2024 р.

Цифрова освіта для всіх і кожного

 Цифрова освіта – це не просто модний тренд. Це необхідність для сучасної молоді! Які виклики стоять перед молодими людьми у цифровому світі? Які питання виникають?

Сьогодні говорили про створення контенту та особистого бренду в соцмережах; про основи веб-дизайну та
захист особистих даних в інтернеті.


Поповнення книжкого фонду - 400 примірників з обмінного фонду Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого

    Чудова новина для читачів громади! Наш книжковий фонд поповнився на 400 примірників з обмінного фонду Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. Серед новинок – галузева література, художня та книги для дітей.

Особлива подяка заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради Олегу Борикіну за організацію доставки необхідної літератури.



четвер, 8 серпня 2024 р.

Творчий вечір присвячений Миколі Клецу

 Хатина на краю села потонула у зеленій гущавині. У цій старенькій хатині, із деревяними шибками, щодня стукає і сонце, і дощ, і вітер. Тут народжувалися рядки від самого серця і кожному до душі. У цій хатині народився Микола Клец - людина, яка не закінчувала ні інститутів, ні академій, а вражає широкою ерудицією, знанням літератури і мистецтва, тонким відчуттям слова.

Сьогодні, в мистецькій залі Центральної публічної бібліотеки, відбувся вечір спогадів про письменника. Атмосфера заходу була теплою та душевною. Кожне слово, кожна історія про нього викликали і сльози щастя, що така людина була, що він є нашим земляком, і сльози жалю, що ми так мало про нього знаємо, так рідко про нього говоримо. Дякуємо Анатолію Ненцінському, члену національної спілки письменників України, який поділився спогадами про Миколу Клеца. Велика подяка директору Великомацевицького НВК Ользі Куйдан, яка знала поета особисто і піклувалася про нього все його життя. І навіть після... Велика подяка Маргариті Тагаєвій та Вікторії Нагорній за прекрасне декламування його творів.
☀️Уже завтра йому було б 75 років. І саме в цей день відбудеться дуже важлива подія — вручення нагороди лауреату Всеукраїнської літературної премії, заснованої на честь Миколи Клеца.


середа, 7 серпня 2024 р.

Мобільна грамотність для членів клубу "Родина"

 На засіданні клубу "Родина" панувала справжня цифрова атмосфера! Учасники мали змогу долучитися до інтерактивного тренінгу "Мобільна грамотність" і відкрити для себе нові можливості своїх смартфонів.

Під час тренінгу ми розглянули найактуальніші теми: як налаштувати смартфон під свої потреби, легко орієнтуватися в електронній пошті, завантажувати та використовувати корисні додатки, швидко обмінюватися файлами та спілкуватися з рідними за допомогою відеозв'язку в Viber та Telegram.• Змінити налаштування електронної поштової скриньки.

В рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти» ми надаємо індивідуальні консультації та можливість перегляду на платформі «Дія. Освіта» освітніх серіалів, що допомагають розвинути такі важливі навички, як комунікація, лідерство, управління часом, робота в команді.