четвер, 22 березня 2012 р.

Індивідуальність – масовий тренд сучасності

Неповторність, оригінальність особистості, сукупність тільки їй притаманних своєрідних особливостей складають індивідуальність людини, яка в одних має дуже яскраву палітру, в інших - малопомітна. Вона може проявлятися в одній або одночасно у декількох сферах людської психіки. Задоволення людини наслідками своєї праці, становищем у суспільстві, взаємовідносинами з іншими людьми значною мірою пов'язане з можливістю розвитку і реалізації індивідуальних рис характеру. Цим пояснюється необхідність детального вивчення індивідуальних якостей особистості.
Якщо людина хоче змінитися, то повинна стати тим, ким є насправді. Звідси виникає питання: Як зрозуміти, ким ти є насправді? Чи існує взагалі поняття «індивідуальності людини»?    Отримати на ці питання відповіді допоміг молоді клуб «Ти і закон», який продовжує свою роботу при юнацькому абонементі Центральної районної бібліотеки.  22 березня учасники клубу зібралися черговий раз на урок толерантності «…Що поєднує усіх і дає право на індивідуальність».
Право на індивідуальність, особисте життя та його тає­мницю означає, що кожна фізична особа має право на вільний вибір форм та способів прояву своєї індивідуальності, що не заборонені законом та не суперечать моральним засадам суспільства.
В Україні офіційно діє стаття 300. Цивільного кодексу України «Право на індивідуальність»  з якою присутніх ознайомила провідний спеціаліст районного управління юстиції Балясна Оксана Анатоліївна.
У ході засідання учасники спробували  проілюструвати унікальність всього існуючого на практиці. Провели дослід, який показав що усі ми дуже різні. Заходили компоміс в різних життєвих ситуаціях, висловлували аргументи „за“ і „проти“ та спробували  прийти до якоїсь однієї думки. Зрозуміти добре чи погано бути індивідуальністю допоміг тест в якому кожен з учасників обирав свій варіант відповіді.
Учасники  з задоволенням вчилися бути толерантними один до одного. Кожен з них  зрозумів, що він особливий, здатний на певні вчинки, може проявити себе коли потрібно, а може і промовчати, бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні,  навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається, цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими, зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.   Отже, толерантність – це мистецтво жити в світі несхожих людей та їдей.

Немає коментарів:

Дописати коментар