четвер, 11 травня 2017 р.

Забави на межі. Небезпеки соцмереж: як не стати жертвою

    У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільними телефонами, а школярі, можливо, не розуміють, як без цього жив світ 20 років тому. Але разом з тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Найголовнішою небезпекою для підлітків в соцмережах є розповсюдження небезпечних ігор, останнє завдання в яких – самогубство. 
      Відомо такі групи як «Море китів», «f57», «Тихий Дім» «Розбуди мене о 4.20»,  «Біжи або помри», «Зникни на 24 години», «Стати феєю вогню» - усе це невелика частина груп смерті таких актуальних нині серед підлітків. Чому актуальних? Тому що це гра, і вона затягує. Такі групи щодня блокуються адміністрацією соціальних мереж за зверненнями правоохоронних органів або користувачів. Проте на їх місці виникають інші.
       Боротися з такими екстремальними розвагами дуже важко. Учасники клубу «Ти і Закон» на засіданні, яке відбулося 11 травня  мали змогу отримати знання про небезпеку таких забав. Керівник клубу спільно з заступником начальника відділу правової консультації та інформації Старокостянтинівського міського центру з надання вторинної  правової допомоги Оксаною Анатоліївною Балясною пояснили присутнім як зрозуміти, що їх вербують та як протистояти технологіям вербування.
       На завершення учасники написали на стікерах пораду, як вести себе безпечно в інтернеті  та прикріпили  на плакаті «Небезпека соціальних мереж».
   


Отже, для того щоб відчувати себе безпечно та комфортно, кожен з нас повинен дотримуватися кодекса честі роботи в інтернеті, як правил поведінки у реальному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар