четвер, 16 листопада 2017 р.

«Толерантність це …» (Районна бібліотека для дітей)

   До Міжнародного Дня толерантності у районній бібліотеці для дітей з читачами був  проведений відкритий діалог  «Толерантність це …». 




Діти жваво виконували різні вправи, в яких ознайомилися з ознаками толерантної людини, складали правила поведінки в школі та в суспільстві, відповідали  на питання: «Що таке добро?», «Що означає бути доброю людиною і робити добро?», «Як можна подарувати тепло?». 
   Діти з задоволенням взяли участь у вправі «Чарівна рука», яку було запропоновано бібліотекарем. На кольорових аркушах паперу вони обводили по контуру власні долоні і вирізали їх зображення.
   Разом з бібліотекарем створили символічне “дерево толерантності”. Спочатку дерево було без листя, поступово на ньому “виростали” листочки з основними ознаками та синонімами толерантності: “милосердя”, “добро”, “терпимість”, “взаємоповага”.... 
    А з молодшими школярами бібліотекарі організували рольову гру « Школа торелантності та впевненості». В якій діти слухали казки про терпимість, грали в ігри на виявлення почуттів до ближнього, говорили один одному компліменти. Перевірити чи терпимі діти один до одного допомогли тести. Також вони переглянули мультфільм «Просто так», який чітко виховує риси толерантності у людини.
    Всі  учасники заходів дійшли висновку, що свобода кожного з нас грунтується на солідарності всіх, адже не даремно щороку 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Спілкуймося толерантно,нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти.







Немає коментарів:

Дописати коментар