четвер, 14 лютого 2019 р.

Решнівка – сторінки історії

Нещодавно бібліотекарі центральної районної бібліотеки долучились до організації та проведення презентації книги  Володимира Андрійовича Пасіченка та Тараса Олександрвича Проказюка "Решнівка".
Пасіченко Володимир Андрійович - історик, етнограф, який народився в с.Решнівка. Десятки років Володимир Андрійович вивчав документи аби відтворити історичні віхи рідного населеного пункту, збирав свідчення односельчан, черпав матеріали в наукових бібліотеках, вивчав матеріали з історії села.
Його праця не залишилась непоміченою. Знайшлися земляки, які оцінили багаторічну працю, яка була пророблена для відтворення історії малої батьківщини. Зокрема голова районної державної адміністрації Сергій Фесун запропонував Володимиру Андрійовичу видати книгу, доповнивши її матеріалами періоду новітньої історії. Автором другої частини книги виступив Тарас Проказюк – науковий працівник районного історико-краєзнавчого музею, який відобразив період новітньої історії населеного пункту та наповнив видання фотоматеріалами. 
Сьогодні книга стала доступною широкому колу зацікавлених осіб. Вона вміщує 347 сторінок із фотографіями від найдавніших днів до сьогодення.
В ході презентації видання автори коротко анонсували свою роботу, зазначивши що у ній детально описуються роки панщини, палац сім’ї Прушинських, вміщено церковно-приходський літопис Свято-Покровської церкви 17 ст. Також матеріали про важливі віхи в історії села: перша світова війна, жовтнева революція та громадянська війна, політичні репресії, голодомор 32-33 рр., який забрав життя 250 решнівчан, роки воєнного лихоліття.
У підсумку заходу присутні мали змогу отримати книгу в подарунок із найкращими побажаннями та автографом автора.


Відео за посиланнням:   https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=WXxHLucsTBU  


2 коментарі:

  1. I am looking to buy a copy of the book Решнівка, Сторінки Історії, my mother came from that village.

    Volodymyr Virlo

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня! Напишіть нам на електронну адресу knigastarkon1@gmail.com, спробуємо Вам допомогти у вирішенні питання.

    ВідповістиВидалити