понеділок, 11 листопада 2019 р.

«Моя велична, українська мово!»

    З 1997 року наша країна 9 листопада відзначає День української писемності та мови. Також, цього ж дня православна церква вшановує пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.
  Саме 9 листопада розпочато традицію проводити Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. За останні роки кількість його учасників досягла 5 мільйонів людей з-понад 20 країн світу. Конкурс має на меті виховання поваги до традицій українського народу в молодих людей. Крім того, в День української писемності та мови, традиційно проходить радіодиктант національної єдності. 
      Бібліотеки нашого району також долучилися до відзначення Дня української писемності та мови. Було заплановано та проведено День інформації: «Моя велична, українська мово!». Протягом дня в бібліотеках системи було проведено низку заходів. Для відвідувачів бібліотек було підготовлено книжково-ілюстративні виставки, історичні екскурси, уроки мови, мовознавчі турніри: «Витоки української писемності», «Суржик та культура мовлення  в українській мові», «Життя та діяльність Преподобного Нестора Літописця» й ін.
  Заходи були проведені з метою популяризації української писемності та мови серед громади Старокостянтинівщини, формування й реалізації мовної політики з консолідації спільних зусиль навколо ідеї українського національного відродження.


Немає коментарів:

Дописати коментар