неділю, 26 лютого 2023 р.

26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації

 Основна мета Дня спротиву – це саме вшанування мужності і героїзму людей у відстоюванні територіальної цілісності України.

Цій даті приурочена книжкова викладка «Анексія Криму. Причини та основні події.»
Невже Крим – споконвічно російська земля? Чи дійсно півострів став частиною України незаконно, і чи дійсно кримчани як один проголосували на референдумі за приєднання до Росії? Відповідям на такі запитання присвячена книга Сергія Громенка «250 років фальші російські міфи історії Криму».
У книзі Тараса Березовця «Анексія острів Крим» вміщено ексклюзивні свідчення надані українськими та міжнародними політиками, військовими, експертами, журналістами, активістами які стали очевидцями цих подій.
Про військову справу та війни доби Кримського ханату про російську окупацію Криму можна прочитати у книзі «Поле битви – Україна. Від володарів степу до кіборгів. Воєнна історія України від давнини до сьогодення».
У книзі Станіслава Кульчинського «Кримський вузол» висвітлено історичні, економічні підоснови внутрішні та зовнішні причини формування кримського вузла, а також окреслено можливі сценарії його розв’язання.
У виданні «Крим: дорога тисячоліть» вміщено стислу розповідь про Кримську давнину, про легенди та перекази Криму, про культуру, мову, історію.
Запрошуємо Вас до Центральної публічної бібліотеки та пропонуємо детальніше ознайомитись з представленими виданнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар