вівторок, 20 лютого 2024 р.

«10 років боротьби за Україну»

 10 років тому, в лютому 2014 року, російська федерація розв'язала війну проти України. Саме 20 лютого 2014 року були вперше зафіксовані так звані «зелені чоловічки» та перетини державного кордону України збройними силами російської федерації через Керченську протоку і розпочалося захоплення територій України.

Крим – став першим об'єктом агресії рф проти України. Ворог у березні 2014 року окупував АРК і Севастополь, у квітні 2014 року розпочав вторгнення в Донецькій та Луганській областях.

 «Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що 8 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України», - зазначають в Інституті Національної пам'яті.

Сьогодні, у Центральній публічній бібліотеці, для відвідувачів представлено книжкову виставку «10 років боротьби за Україну». Видання містять хронології бойових дій, спогади очевидців, тих хто вижив у боях і репортажі журналістів, які на власні очі бачили кров та сльози.

Тож читайте. Згадуйте. Аналізуйте. Пам’ятайте.



Немає коментарів:

Дописати коментар