неділя, 30 червня 2024 р.

Засідання клубу любителів інтелектуальних настільних ігор, присвячене Конституції України.

 У неділю відбулося тематичне засідання клубу любителів інтелектуальних настільних ігор, присвячене Конституції України.

Ця тема дуже актуальна, адже розуміння своїх прав та обов'язків, закріплених у Конституції, є ключовим для свідомого життя в демократичному суспільстві.
Захід доповнила презентація книжкової виставки "Конституція: обличчям до основ".

пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Українознавча гра «У всіх людей один закон»

 

День Конституції України святкують щорічно 28 червня. З нагоди свята в бібліотеці для дітей було проведено українознавчу гру «У всіх людей один закон». Діти з цікавістю відповідали на питання гри, знайомлячись зі своїми правами та обов’язками.

понеділок, 24 червня 2024 р.

Святкова атмосфера панувала сьогодні в клубі "Родина", де для його членів відбулася етногодина "Зелені свята".

     

Це одне з найкрасивіших і найулюбленіших свят в Україні. Це час, коли люди об'єднуються, щоб разом веселитися, дякувати за щедрий врожай та вшановувати пам'ять предків.

Члени клубу та користувачі бібліотеки мали чудову можливість познайомитися з глибинними традиціями українського народу, його піснями, танцями та ремеслами.

неділя, 23 червня 2024 р.

Працівники центральної публічної бібліотеки на зустрічі з письменницею Лорою Підгірною.

23 червня у Державному Історико-культурному Заповіднику с. Самчики відбулася поетична зустріч з неймовірно щирою, ерудованою та харизматичною людиною - письменницею Лорою Підгірною. Вона відразу вразила глибоким знанням історії та літературним талантом. Письменниця з захопленням розповідала про свою творчість, ділилася цікавими фактами з життя.

Цікава зустріч, приємне знайомство і сподівання, що незабаром знову зустрінемося з Лорою Підгірною та почуємо ще багато цікавого!


четвер, 20 червня 2024 р.

Літературна мандрівка "Жнива Григорія Храпача"

     

До 100-річчя від дня народження Храпача Григорія Яковича (1924-2013), українського поета, прозаїка, члена Національної спілки письменників України, лауреата обласних премій ім. Т.Г.Шевченка, ім. М. Годованця, ім. В. Булаєнка, міської премії ім.
Б. Хмельницького. В бібліотеці для дітей відбулась літературна мандрівка "Жнива Григорія Храпача". Діти із захопленням ознайомились із життєвим та творчим шляхом письменника. Весело та жваво відповідали на питання вікторини.

Щиро вдячні за підтримку нашої міської бібліотеки сімейного читання - філії

#Ukrainian_library_renissance


середа, 19 червня 2024 р.

Онлайн-зустріч з з відомою фольклористкою, етнографом, педагогом, кандидаткою філологічних наук Людмилою Іванніковою

  Сьогодні ми мали змогу зустрітися у форматі онлайн з відомою фольклористкою, етнографом, педагогом, кандидаткою філологічних наук Людмилою Іванніковою. Отримання цінних матеріалів про те, як наші предки в різних регіонах України святкували День Купала, відкрило чудову можливість для глибшого розуміння цього давнього та величного свята.

Щиро дякуємо Людмилі Володимирівні за зустріч, за цікаву інформацію, за те, що збираєте, зберігаєте та доносите до слухача нашу історію, нашу спадщину.





понеділок, 17 червня 2024 р.

Члени молодіжного Клубу настільних інтелектуальних ігор, команда "Вибухові кошенята" отримали, 👉 в межах програми UPSHIFT, бомбезну гру "ЯСПІКЕР".

 Крута новина! !!

Члени молодіжного Клубу настільних інтелектуальних ігор, команда "Вибухові кошенята" провели не тільки цікаве та корисне заняття, а й отримали,

👉 в межах програми UPSHIFT, бомбезну гру "ЯСПІКЕР". Це гра для дружньої компанії, яка дозволяє тренувати навички виступів без стресу та в задоволення. Різні типи завдань тренують різні навички – переконувати, імпровізувати, розповідати історії тощо.
Приходьте❗️ Грайте❗️ Насолоджуйтесь!


Подяка Марії Дем'янюк за подаровані книги

 Від щирого серця дякуємо Марії Дем'янюк, талановитій письменниці та поетці, за подаровані книги маленьким користувачам нашої бібліотеки! Ваша щедрість не лише збагатить нашу книжкову колекцію, але й відкриє нові світи для юних читачів.

Ми також глибоко зворушені Вашим віршем, присвяченим захисникам неба Старокостянтинова. Щирі слова й емоції глибоко торкають серця.
Ще раз дякуємо Вам за Вашу щедрість, талант і патріотизм!


неділя, 16 червня 2024 р.

Людина і світ у слові Марка Черемшини

 Цього тижня у центральній публічній бібліотеці діє виставка, яка присвячена 150-річчю від дня народження українського письменника, драматурга і громадського діяча, адвоката та доктора права Марка Черемшини.

Його твори, глибокі й проникливі, зображують життя українського села кінця XIX - початку XX століття з усіма його радощами й печалями, красою й трагедіями. Черемшина майстерно володів словом, вмів тонко й реалістично передавати психологію своїх героїв, розкриваючи їхні найпотаємніші думки й почуття.
Пам'ятаймо про видатного українського письменника, читаймо його твори та пишаймося його доробком!

День батька в центральній публічній бібліотеці

 День батька в Центральній публічній бібліотеці: цікаві події та змістовні розмови!

16 червня в читальній залі Центральної публічної бібліотеки відкрилася книжкова виставка "Тет - а - тет з татом". На виставці представлені книги про роль батька в родині, про його важливість у вихованні дітей, про стосунки між батьками та дітьми.
А обговорення з молоддю про стосунки з батьками стало справжнім майданчиком для щирого діалогу. Діти мали можливість поділитися своїми думками та досвідом а також почути думки однолітків.

четвер, 13 червня 2024 р.

Бібліомайданчик "ЧИТАЙ! ПІЗНАВАЙ! МРІЙ!" діє у Великочернятинській сільській бібліотеці.

 Діти отримують неймовірну насолоду від живого слова та щирого спілкування.


Проєкт "Вибухові Кошенята" продовжує дарувати позитивні емоції!

Черговий вечір настільних ігор об’єднав представників проєкту "Вибухові Кошенята", Клубу інтелектуальних настільних ігор та членів клубу "Родина".

Як і завжди, атмосфера була дружньою та веселою. Нові учасники швидко влилися в гру, а досвідчені гравці ділилися своїми секретами та стратегіями.
Проєкт "Вибухові кошенята" створений в межах програми UPSHIFT, яку в Хмельницькій області реалізує ГО "Заходи", за підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Японії.

четвер, 6 червня 2024 р.

Щиро дякуємо Лілі Максимчук за допомогу в проведенні нашого Поетичного салону "Відкритий мікрофон для юних поетів та декламаторів", який проходив у рамках II Всеукраїнського фестивалю дитячої книги "Сорока - Білобока". Ваша безкорислива "солодка" підтримка для дітей стала чудовим доповненням до атмосфери свята та подарувала юним учасникам та гостям багато радості.

 


До Міжнародного Дня друзів в бібліотеці для дітей вирувала творча атмосфера. Учасники майстерки "Творчі викрутаси" створювали подарунки для своїх друзів, надаючи яскравої окраси гіпсовим фігуркам.

 






середа, 5 червня 2024 р.

 Сьогодні, для членів клубу "Родина", в Центральній публічній бібліотеці  відбулося заняття з йоги. Це чудова можливість для людей будь-якого віку та рівня підготовки розслабитися, покращити гнучкість та силу, зняти стрес та покращити загальне самопочуття. Заняття проводила  досвідчений і кваліфікований інструктор Юлія Мех.


Від щирого серця дякуємо Дмитру Лісовському за неоціненну допомогу в організації відзначення учасників Поетичного салону "Відкритий мікрофон для юних поетів та декламаторів", який проходив у рамках II Всеукраїнського фестивалю дитячої книги "Сорока - Білобока"


Завдяки Вашій щедрості та підтримці ми змогли створити чудову атмосферу для юних талантів, де вони мали можливість поділитися своїми творами та відчути справжнє визнання публіки.









Гра "Якщо знаєш, помічаєш!"(проєкт "Fit in Fakten")

   Багато людей, особливо поважного віку, почуваються невпевнено в соціальних мережах та незахищені від різного роду шахрайських схем та маніпуляцій, так як мають прогалини в цифровій грамотності.

В рамках проєкту "Fit in Fakten" та за допомогою гри "Якщо знаєш, помічаєш!" фахівці Центральної публічної бібліотеки ще ефективніше навчають людей основам медіаграмотності, тим самим підвищуючи їхню обізнаність про онлайн-шахрайство.