пʼятницю, 23 вересня 2011 р.

"Бібліотека - територія дитячого читання"





21 вересня  на базі Старокостянтинівської  Районної  бібліотеки  для дітей  відбулося виїзне засідання учасників Всеукраїнської  науково – практичної  конференції  директорів обласних бібліотек для дітей: ,, Нове бачення, нові орієнтири та соціальне партнерство».  Відкрила виїзне засідання завідуюча організаційним відділом районної ради Ткачук Світлана Григорівна. 
Конференція відбувається за підтримки Міністерства культури і туризму України, Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницької обласної ради, управління культури, туризму і курортів облдержадміністрації та за участю фахівців Національної бібліотеки України для дітей на чолі з генеральним директором, Заслуженим працівником культури, Героєм України, кавалером ордена княгині Ольги Кобзаренко Анастасією Степанівною.
У пленарному засіданні взяли участь: представник Міністерства культури Височанська Марія Григорівна, директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Шевченка Черноус Валентина Юхимівна, спеціаліст відділу культури РДА Шубіна Вікторія Василівна, директор ЦБС Білан Світлана Олександрівна.
З досвідом роботи Районної бібліотеки для дітей «Бібліотека – територія дитячого читання та творчості. Участь у Національному проекті «Україна читає дітям» ознайомила заступник директора ЦБС з питань обслуговування дітей Білоус Галина Євстафіївна. 
Виїзне засідання продовжилося у Самчиківській сільській бібліотеки. Завідуюча бібліотекою Надія Радіонівна Декалюк зробила усе належне, щоб учасники конференції пересвідчилися: краєзнавча робота у її бібліотеці на першому плані.
Згодом усі відвідали Державний історико-культурний заповідник «Самчики», де ознайомились з його архітектурою та історією.
Підводячи підсумки проведеної роботи, учасники конференції зробили висновок, що на сьогодні бібліотеку правомірно розглядати як соціальний інститут, який повинен і може бути гарантом реалізації юних громадян на вільний доступ до інформації, до друкованих джерел; як фактор забезпечення  та підтримки дитячого читання; як майданчик, де можливе здійснення взаємовигідної співпраці і гармонійного партнерства.

Немає коментарів:

Дописати коментар