понеділок, 17 жовтня 2011 р.

Відродимо духовність


Проблеми духовного розвитку особистості вічні. Скільки існує людина, стільки вона намагається вдосконалити свій внутрішній світ. 
Саме цій темі, темі духовності, милосердя, людяності був присвячений захід, який провели  працівники ЦРБ 14 жовтня  в день Покрови, святої покровительки всього українського народу.
 Ніхто краще не зможе донести молоді що таке духовність,  як духовна людина і тому на захід був запрошений насельник Христо-Воздвиженського чоловічого монастиря диякон о. Георгій. Маючи вже неабиякий досвід у спілкуванні з молоддю, о. Георгій дав відповіді на питання, які найбільше хвилюють молодь. Учні 10 класу ЗОШ № 5 задавали питання: - Що таке духовність та навіщо вона потрібна?, -Коли стається втрата духу чи духовності?, -Чи може людина жити без духовності? та багато інших. На питання ,яка духовна святиня України найвизначніша о. Георгій відповів: «У кожного своя, у когось пов’язана з певною подією в житті, для когось це святиня, яка милує око своєю величчю.»  Тому можна сказати з впевненістю, що кожна людина має свою святиню і знаходиться вона десь глибоко в серці. 
Працівниками бібліотеки для присутніх була представлена книжкова виставка «Собори та храми – душа України».
Духовні, моральні цінності – основа суспільства, його живе коріння. Якщо вони є, якщо вони наповнюють душі людей – ніякі кризи не страшні, люди можуть впевнено дивитись у майбутнє. Неможливо подолати соціально-економічну кризу доти, доки не зайдемо спасіння від спустошення в душах  і серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар