пʼятницю, 2 листопада 2012 р.

Бібліотеки Старокостянтинівщини творять своє майбутнє!


 Сьогодні людство все більш активно створює і водночас прилучається до нового інформаційного середовища, наповнюючи його звичними для себе атрибутами. Одним із них є Інтернет. І для бібліотек доступ до всесвітньої комп'ютерної мережі стає вже питанням престижу. І можна тільки радіти тому, що в Україні дедалі більше бібліотечних закладів у змозі надавати своїм користувачам цю послугу.
До таких щасливчиків нещодавно приєдналися бібліотеки Старокостянтинівщини, а саме: Центральна районна бібліотека, Районна бібліотека для дітей, бібліотеки сіл Радківці та Огієвці.
Завдяки програмі «Бібліоміст» публічні бібліотеки перетворюються  на сучасні громадські центри,підвищується їх роль у суспільстві.
«Бібліоміст» - це програма, серед основних завдань якої – покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек технікою; навчання бібліотекарів з метою підвищити якість послуг для відвідувачів; а також формування у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати.
       За цією програмою кожна з чотирьох бібліотек нашої системи отримала набір комп’ютерного обладнання, який включає по чотири сучасних комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, з вебкамерами, принтерами та сканерами, обладнанням для створення локальної мережі та підключення до Інтернету. 

  31 жовтня відбулося урочисте відкриття  пунктів вільного доступу у Центральній районній бібліотеці та районній бібліотеці для дітей.
Запашним короваєм вітали гостей свята голову районної державної адміністрації Люшенка Ігоря Васильовича, голову районної ради Овчара Івана Васильовича, начальника обласного управління культури Трунову Ірину Миколаївну та  начальника районного відділу культури Дмитрашко Анжеліку Анатоліївну.
 Високоповажні гості ознайомилися із реалізацією міжнародної програми «Бібліоміст», висловили подяку Міністерству культури і туризму України, керівникам програми за підтримку та сприяння, перерізали символічну стрічку до всесвітньої мережі. Право першого користувача було надано голові райдержадміністрації Ігорю Люшенку, який надіслав  електронний лист - подяку директору програми пану Матею Новаку, та команді програми «Бібліоміст».
      Директор ЦБС Світлана Олександрівна Білан привітала всіх з визначною подією – відкриттям інтернет-центрів в бібліотеках- переможцях конкурсу. Відмітила високий професійний рівень бібліотечних працівників, які вклали в дану програму свої знання, інтелект і досвід та  надаватимуть послуги інтернету, навчатимуть користувачів новітнім технологіям.

З словами вдячності до присутніх звернулася заступник директора по роботі з дітьми Галина Євстафіївна Білоус, зауваживши, що саме в дитячій бібліотеці народжується справжній читач, і дуже добре, що свій читацький шлях діти почнуть в сучасній бібліотеці, з новими бібліотечними послугами.
Розділити з нами радість цієї події прийшли наші друзі і прихильники Оксана Радушинська, Сергій Грищук та Петро Радушинський (районна телерадіокомпанія), члени клубу «Надвечір’я», Наталя Сапчук (районний центр дитячої та юнацької творчості), фахівець соціальної роботи Великочернятинської сільської ради Оксана Кожевнікова зі своїми підопічними, ветерани бібліотечної галузі.
     А перетворити захід у справжнє свято допомогли працівники районного центру культури: Анатолій Бугера, Петро Пилипчук, Володимир Косінський. Гарного настрою від свята і приємних емоцій присутнім  додали учасники гурту «Берегиня», юні аматори сцени Андрій Круторогий, Денис Грищук, Марина Радушинська та ведучий Олег Круторогий.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар