неділю, 23 листопада 2014 р.

Гірка пам'ять України

На долю України випало багато сумних, трагічних дат, закарбованих у пам’яті тисячами безневинних людських жертв. Такою страшною сторінкою в житі українців був голод 1932-1933 років, це був експеримент, у якому український народ виборював право на життя.
Правда про голод, якою б вона не була страхітливою, потрібна не лише тим, хто пережив його, а й молодому поколінню. З цієї метою в бібліотеках системи проходив цикл заходів "Гірка пам'ять України", в рамках якого в усіх бібліотеках проводились години пам’яті і скорботи, уроки–реквієми, прес-інформації, історичні години, години спілкування, години історичної правди, художні читання, зустрічі з очевидцями цієї трагедії "Зводиться пам’ять з колін", "Печаль в терновому вінку", "Терни і лихоліття голоду'', "Літопис нашої біди", "Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип".

В усіх бібліотеках оформлено постійно діючі тематичні полички "Скорботна свічка пам’яті святої", "Віче пам’яті", "Голодомор – найстрашніша трагедія людства", "Голгофа голодної смерті".

Немає коментарів:

Дописати коментар