четвер, 11 грудня 2014 р.

Акція «Прочитай книгу про війну»






      Всі 40 бібліотек системи долучились до проведення обласної літературної акції «Прочитай книгу про війну», було задіяно 552 дітей, прочитано ними книг по темі 604. В рамках акції бібліотеками району було підготовлено і проведено день інформації «А пам'ять жива», ретро-огляди «Поезія і пісня, народжені війною», «Вогнем гартоване слово», героїко-патріотичні читання «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього», «Живе відлуння грізної війни», конкурс читців «Земле! Перемогу не забудь!», зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни.
Протягом акції користувачі мали можливість познайомитися з літературою представленою на виставках «Вогонь війни у пам’яті навічно», «Шляхами подвигу і слави», «Подвигу народу жити у віках», «Дорогами війни – дорогами безсмертя».



Порадували бібліотекарі району і різноманітністю книжкових закладок до книг про війну.


Щоб передати героїзм і відвагу дідів-прадідів онукам і правнукам в Воронковецькій сільській бібліотеці спільно з школою було проведено літературно-мистецьку годину «Пам'ять про вас в нашім серці жива», у якій  взяв участь заступник голови районної державної адміністрації Володимир Ліщук. На захід був запрошений ветеран Великої Вітчизняної війни Нуруш Гейдарович Захрабов.  
Особлива атмосфера панувала у бібліотеці. Присутні ніби занурилися у ті далекі часи. Діти показали себе справжніми акторами. Вони читали фронтові листи, інсценували сцени із солдатських буднів, проникливо співали солдатських пісень, возвеличували подвиг радянського воїна та вшанували пам'ять про тих, хто не повернувся з війни.
Зі спогадами про роки війни виступив Нуруш Гейдарович Захрабов, який розповів про те якою дорогою ціною дісталася нам перемога над ненависним ворогом, який величезний вклад у Перемогу українців - колишніх фронтовиків, партизанів, підпільників, трудівників тилу, їх винятковий героїзм, мужність і самопожертва.
Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Даний захід - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим, - підсумував захід Володимир Васильович Ліщук.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар