четвер, 10 листопада 2016 р.

Тренінг «Електронні послуги для громади» в центральній районній бібліотеці

   Забезпечення права громадян на доступ до інформації є важливим критерієм у роботі Старокостянтинівської центральної районної бібліотеки та бібліотек-філіалів.  Працівники бібліотек на протязі кількох років проводять навчання серед представників громади по е-урядуванню.
   Мета цих навчань - розповсюдження інформації про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів та, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.
   

7-8 листопада провідним бібліографом для користувачів ЦРБ було проведено тренінг: «Електронні послуги для громади» та надані індивідуальні консультації щодо послуг з електронного урядування, які користувачі бібліотеки мають можливість отримати. Присутніх було ознайомлено із сайтами з пошуку роботи через мережу Інтернет: (www.work.ua/, www.rabota.ua/, www.jobs.ua/ .
Відвідувачі бібліотеки вчились замовляти та оплачувати квитки  перевезення;  (www.uz.gov.ua/, www.e-bilet.ua/, miykvytok.com/ua/, здійснювати платежі за інтернет, телефон, інші комунальні послуги, переведення коштів з рахунку на рахунок - https://www.portmone.com.ua (https://privatbank.ua/pay/). Присутні також ознайомились із сайтами: «Публічна кадастрова карта України», та послугами, які можна отримати за допомогою цього ресурсу.  




Немає коментарів:

Дописати коментар