пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

БІБЛІОТЕКИ СТАРОКОСТЯНТИНІВЩИНИ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ

З нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи в Україні в бібліотеках Старокостянтинівського району пройшов цикл заходів «Держава творилась віками. Держава будується нині».
Працівники юнацького сектору Центральної районної бібліотеки  Оксана Дідух та Олена Сусугурова провели урок політичної свідомості «Молюсь за тебе, Україно» для учнів   10-х класів ЗОШ № 8.  Говорили про гідність українців і про те, як ми за неї боролися. Згадали про криваві події у Києві, вшанували героїв-земляків поіменно, а також всіх тих, хто загинув за нашу незалежність і гідність хвилиною мовчання. Було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Україна – країна нескорених».

Пригадати події, що відбувались на Майдані Незалежності в 2013-2014 роках, зібралися цього дня  і користувачі Немиринецької сільської бібліотеки на урок гідності "Від Революції  Гідності до гідного життя".
Завідуюча бібліотекою Лілія Мельничук розпочала зустріч з читачами такими словами: "Сьогодні ми зібрались, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам'яттю тих, хто боровся за честь, правду і гідність нашої країни". Відкрита і емоційна атмосфера заходу не залишила байдужим жодного учасника.  Вони відчули себе справжніми українцями, гідними пам’яті наших славних героїв.


21 листопада у  бібліотеку с . Ілляшівка на патріотичну годину  "Майдан. Україна. Шлях до свободи" зібралися дорослі читачі.
Завідуюча клубом ознайомила присутніх з Указом Президента про відзначення Дня Гідності і Свободи в Україні, розповіла про подвиги героїв Небесної Сотні та героїв АТО та закликала усіх з гідністю відстоювати ідеали свободи і демократії та захищати Україну. 

До уваги всіх присутніх бібліотекарем Тетяною Лисяк був запропонований до перегляду документальний фільм "Революція Гідності" та організована  фотовиставка  "Своїх синів пам'ятає Україна".  Присутні запалили свічу пам'яті  та пом'янули хвилиною мовчання Героїв Майдану.


У Верхняцькій бібліотеці спільно з будинком культури була проведена історична година : «Україна – територія Гідності і Свободи» з учнями початкової школи. Діти ще більше дізнались про  патріотизм і мужність героїв майдану та воїнів АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар