середу, 14 грудня 2022 р.

"Традиції і звичаї українського народу - свято Андрія " (Огіївська сільська бібліотека)

 Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів.

13 грудня - день Андрія Первозванного - одне з найвеселіших.Недаремно його називають  ще "великими вечорницями".Хоч Андрій Первозванний -християнський святий , але звичаї і обряди в цей день мали дохристиянський характер, вгадування долі, кусання "калити".

В Огіївській бібліотеці проведено захід "Традиції і звичаї українського народу - свято Андрія ." Захід спрямований на виховання любові до Батьківщини, на збереження традицій і обрядів українського народу.

Кожна нація , кожен народ має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками.Звичаї народу - це ті прикмети,за якими розпізнають народ не тільки в сучасному , а і в його історичному минулому.

Свято пройшло весело, дівчата ворожили, хлопці кусали калиту. Було цікаво , всі присутні поринули в епоху минулого, прийняли участь в українських традиціях .

Ми мусимо зберегти звичаї і традиції народу, нічого не втративши, передати наступним поколінням , щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти пам'ять нашого народу.










Немає коментарів:

Дописати коментар