середу, 13 грудня 2023 р.

13 грудня 2023 року на базі центральної публічної бібліотеки відбувся семінар для бібліотечних працівників системи щодо планування роботи бібліотек на 2024 рік та звітності за 2023 рік.

Відкрила семінар в.о. директора ЦБС Лілія Суходольська, яка у своєму виступі зупинилася на питаннях стратегії та розвитку сучасної бібліотеки. Вона зазначила, що сучасна бібліотека є не тільки сховищем інформації, а й центром культури, освіти та дозвілля. Бібліотеки мають відповідати на сучасні потреби суспільства та задовольняти інформаційні потреби різних категорій користувачів.

Перший блок семінару був присвячений звітності за 2023 рік. У своєму виступі зав. методичним відділом детально пояснила зміни у формах державної звітності 6-НК. Бібліотекарі отримали і практичні поради щодо підготовки звітів про роботу бібліотек.
Другий блок семінару був присвячений плануванню роботи бібліотек на 2024 рік.
Бібліотекар міської бібліотеки сімейного читання–філії Наталія Сідорова ознайомила учасників семінару з основними тезами з Дня керівника «Стратегія планування в бібліотеці», який проводили провідні фахівці Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Шевченка.
Завідувачка відділу упорядкування, збереження бібліотечних фондів та організації каталогів надала цінні поради щодо роботи з книжковими фондами. Вона розкрила ключові аспекти актуалізації фондів та акцентувала увагу на необхідності збереження цінних видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар