понеділок, 4 квітня 2011 р.

Вічна мудрість Закону Божого: подолання шкідливих звичок



Зараз час Великого Посту. Для кожного християнина - це час духовної боротьби, в якій беруть участь й душа й тіло. Душа бере участь через  молитву й роздуми, через контроль над думками та помислами, практикуючи християнські чесноти і роблячи добрі справи. Це внутрішнє настановлення душі проявляється назовні через піст і покутні справи нашого тіла.
              Великий піст – час духовної боротьби зі звичками. Серед них найбільш поширені паління, вживання алкоголю, наркотиків. Але є ще й приховані звички: ревнощі, жадібність, упертість, заздрість, неповага, любов до розваг, плітки, неохайність, гнів …   

До тих пір, поки наші звички дають нам відчуття тимчасового задоволення і не заподіюють болю, ми зазвичай не маємо бажання міняти свою поведінку. Але, якщо ви залежите від своїх звичок і ваше життя стало нестерпним, можливо, ви вже готові зважитися на деякі зміни. Перший крок на дорозі змін – це бажання знайти коріння ваших поганих звичок.
Саме це обговорювалось на  засіданні клубу «Ти і Закон» 30 березня в стінах центральної районної бібліотеки, куди в котрий раз завітав насельник Христо-Воздвиженського чоловічого монастиря диякон о. Георгій, який допоміг зрозуміти причини наших згубних звичок і розповів як потрібно з цим боротися.
На засіданні ще обговорювалось ряд питань: -Які молитви допомагають позбутися шкідливих звичок? -Чи дозволяє православна віра вживання спиртних напоїв? -Яку заповідь порушує людина,  яка є заручником шкідливих звичок? -Яку шкоду для оточуючих заподіює цей гріх? -Чи є в нашому місті чи області православні реабілітаційні центри, які проводять бесіди з  молоддю залежною від шкідливих звичок? на які о.Георгій дав цікаві та обгрунтовані відповіді.
З учасниками клубу були проведені тестові завдання «Гріховні звички і залежності». Працівниками бібліотеки  організовано книжкову виставку по темі на якій були представлені цінні книги з фонду бібліотеки.
Проведене засідання допомогло молоді зрозуміти, що коли людина палить чи п’є алкоголь, то наповнюється його духом, так само, як наповнюється Духом Божим під час молитви. І цей дух починає керувати нами. Тому, або ми дозволяємо, щоб дух тютюну або вина керував нами, і ми грішимо, або стаєм під керівництво Духа Божого і виконуєм Його заповіді.   Все залежить від вашого вибору!

Немає коментарів:

Дописати коментар