пʼятницю, 9 березня 2012 р.

"Краса Шевченкового слова"


Тарас Шевченко!... Це ім'я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. У славній плеяді безсмертних класиків літератури геніальний співець українського народу по праву стоїть в одному ряду з такими титанами думки і слова, як Гомер і Шекспір, Пушкін і Толстой, Гете і Байрон, чия мистецька спадщина стала надбанням усього передового людства.
Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов' ю до Батьківщини, пройнята  священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум'яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.
Цьогоріч з  нагоди відзначення 198-ї річниці від дня народження  великого Кобзаря в бібліотеках системи організовані книжкові викладки, творчі портрети, літературно-музичні композиції, вечори-портрети, огляди літератури, бесіди «Незгасне світло Кобзаря», « Світ краси Шевченкового слова» , «Кобзарева зоря», "Разом з Тарасом шляхами тернистими". Для найменшеньких читачів було організовано міні-конкурси  читців віршів Тараса Шевченка, вікторини по творчості поета.
Всі ці заходи покликані детальніше ознайомити  користувачів бібліотек з життєвим та творчим шляхом геніального українського поета.


Немає коментарів:

Дописати коментар