четвер, 13 березня 2014 р.

«Ми чуємо тебе Кобзарю крізь століття»

          Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет,чия творчість зробила його не багато не мало, а символом українського народу та однією з головних колон, на якій тримається вся наша українська культура. У духовній історії України  Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Тільки Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною,бо сам народ визнав її своєю книгою.
         Тож 4 березня на території Чорнянської сільської ради в с.Шевченко, яке було названо на честь Тараса Григоровича Шевченка, біля пам’ятника Тараса Шевченка, в рамках року  Т.Г.Шевченка в Україні й з нагоди 200-річчя від дня народження Великого генія проведено літературно-поетичну годину «Ми чуємо тебе Кобзарю крізь століття». Організовували захід бібліотекар та завідуючий  клубом спільно з учнями школи. Під час заходу учні декламували вірші геніального поета. У  його творах  переплелися долі кріпачок з долею неньки-України, боротьба гайдамаків та козаків із боротьбою за щастя і волю. Духовну велич і красу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. У сільській бібліотеці  презентовано книжкову виставку «Шевченкове слово у віках не старіє». Книги представлені на виставці знайомлять читачів з життєвим та творчим шляхом поета, його літературним і творчим доробком.
         Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця,вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту,проникливість і глибина його думки,ніжність його лірики,мужність і пісенність його до своєї Батьківщини,до свого народу. Память про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.
                                                                 Зав. бібліотекою Валентина Борисюк

Немає коментарів:

Дописати коментар