четвер, 12 червня 2014 р.

Майстер-клас «Нові бібліотечні послуги в практиці роботи»



Згідно плану роботи ОУНБ ім. Островського з питань підвищення кваліфікації працівників 11 червня 2014 року на базі Огіївської сільської бібліотеки Старокостянтинівського району проведено майстер-клас «Нові бібліотечні послуги в практиці роботи» для працівників районних та сільських бібліотек, переможців конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» Старокостянтинівського, Красилівського, Полонського, Старосинявського районів.
Головним мотиватором у проведенні майстер-класу стала потреба в нових знаннях та досвіді, які просто необхідні в роботі бібліотекаря зараз.
Заслуговують на увагу панельна презентація «Інноваційний досвід бібліотек України та зарубіжжя в практиці роботи бібліотек області» провідного методиста відділу науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Вікторії Шейчук та тренінг «Інноваційні послуги сучасних бібліотек», проведений Наталією Поліщук завідуючою  сектором соціологічних досліджень та розвитку регіонального тренінгового центру, підсумком яких є цікаві креативні ідеї нових проектів та заходів.
Результативним у проведенні майстер-класу було вивчення досвіду роботи бібліотек Красилівського району (презентація «Бібліотека як центр відкритого доступу до Інтернету та соціальної підтримки громади»). В свою чергу присутні мали можливість відвідати і вивчити досвід бібліотек Старокостянтинівщини  (мультимедійні презентації  «Сучасна бібліотека змінює життя», «Мережа Інтернет- нове джерело інформації») та ін.
Активно пройшло і проблемне обговорення «Обслуговування користувачів в сільській бібліотеці: традиції та інновації». Вражає величезне бажання наших бібліотекарів працювати, вчитися, практикуватися і ділитися своїми знаннями.



Немає коментарів:

Дописати коментар