пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Чарівна купальська ніч

      Купальська ніч чарівна, по землі ходить людське щастя. Добрі сили змагаються за долю людини зі злими аж до третіх півнів, тому святкуючи Івана Купала, є всі шанси вхопити свою часточку щастя чи принаймні, провести весело час.
      У Воронківцях свято Івана Купала охоплює своїм завзяттям чи не усе село. До центру села збирається молодь, підходять і літні люди подивитися та згадати свої молоді роки.
В нашому селі ще пам’ятають старі односельці, як проходило свято колись, які співали купальські пісні. Тому зав. клубом Чепелюк Р. В. та зав. бібліотекою Самолюк Г.Д. звернулися до Бойчук Надії Олексіївни, яка розповіла про обряд Купайла та заспівала купальських пісень. І саме цими піснями супроводжувалися хороводи навколо Марени, при плетінні віночків та при пусканні їх на воду, при запалюванні купальського вогнища на цьогорічному народознавчому святі «Чарівна купальська ніч». Глядачі обдаровували веселими посмішками учасників купальського дійства: Калинич Валерію, Семенову Мар’яну, Приказчикову Оксану та Віку, Андрійчук Олександру, Зайцеву Настю, Ліпську Марію, сестер Самолюк Марину та Карину, Ткачук Тоню, Данилюк Іру та «водяного» - Рублюка Сашу.

       Приватні підприємці Чорнобривий О. та Гріщенко Ю. всім дітям, які були присутні на святі подарували морозиво, а учасникам обряду висловили щиру подяку та вручили подарунки. Не залишилась осторонь цього свята і сільська рада, яка виділила кошти на придбання подарунків учасникам купальського дійства. 
       






      Купальську ніч молодь провела під гарну мелодію пісень, що звучали у виконанні сім’ї Ребедацького Петра. 

Немає коментарів:

Дописати коментар