пʼятницю, 8 липня 2016 р.

«Горять купальські вогні»

Лише раз на рік зацвітає папороть… Лише раз на рік є зустріч з Купалою та Мареною.. Лише раз на рік ми маємо чудову можливість та нагоду поринути у світ казки та чарів.
Гарне та веселе свято Івана Купала пройшло у селі Пашківці.
7 липня на все село лунала весела музика, зазиваючи усіх на свято. Біля будинку культури та бібліотеки зібралось майже все село - дорослі, молодь, діти.
Розпочалося дійство в сільській бібліотеці годиною народознавства «Горять Купальські вогні». Завідуюча бібліотекою Надія Шевчук-Миропольська розповіла присутнім історію виникнення самого свята,  традиції його проведення,  описала народність та загадковість обрядів у цей день.
Продовженням гулянь стали виступали співочих та танцювальних колективів Пашковецького будинку культури.  Концертна програма тривала кілька годин і супроводжувалася красивими обрядами, яскраво відтвореними фольклорними вокальними, хореографічними композиціями. На святі панувала казкова атмосфера з мавками, Водяним та бабою Ягою. Під час дійства всі присутні  прикрашали святкове деревце, стрибали через  купальське вогнище.
Бібліотекарі Пашковецької сільської бібліотеки Надія Шевчук-Миропольська  та Тетяна Деркач  організували для присутніх  пізнавальні,  конкурсно–ігрові та розважальні вікторини.
Задоволеними залишилися не тільки діти, а й дорослі, які веселилися разом з ними. Святковий захід пройшов у позитивній та загадковій атмосфері стародавнього купальського свята.


Немає коментарів:

Дописати коментар