вівторок, 21 лютого 2017 р.

«Безсмертя нації у мові»

     Щороку 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди у стінах Старокостянтинівської РБД було проведено день інформації «Безсмертя нації у мові»
В цей день кожен з маленьких відвідувачів мав можливість ознайомитись з тематично-літературною викладкою «Мова – духовний скарб народу». Під час інформаційних оглядів, діти ознайомилися із книгами з історії формування української мови,   відкрили для себе родовід  рідної мови. 
     Юні читачі  із задоволенням відповідали на запитання мовознавчої інтелект-вікторини «Веселкова наша мова», яка дала можливість поглибити свої знання з  української мови, дізнатися більше цікавого про граматику та фонетику.
      Відвідувачі  взяли участь у  інформаційно-пізнавальній годині  «Звідки ми і наша мова»,під час якої  довідалися про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Діти із задоволенням читали вірші українських поетів, про величну українську мову,  пояснювали значення фразеологізмів, відгадували  мовні загадки.
     На завершення усі присутні переглянули  відеофільм «У ріднім слові - цілий світ»,  який проілюстрував складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення.
   
 Діти отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.  Дуже приємно усвідомлювати, що молоде покоління вважає себе частинкою держави і мають глибоку гордість за свою країну і вірить в світле майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар