пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Єднаймо Україну Тарасовим словом

  Можна стверджувати, що місяць березень для кожного пересічного українця певною мірою є місяцем знаковим і значущим, адже саме в березні ми щороку відзначаємо традиційні Шевченківські дні. Саме в цьому першому місяці весни історично склалася доля нашого славетного Кобзаря – замкнулося коло його життя: 9 березня Тарас Григорович Шевченко прийшов у цей світ, 10 – пішов у вічність…


   Щоб віддати шану славному сину України, 10 березня бібліотекарі  центральної районної бібліотеки  спільно з вчителями української мови та літератури ЗОШ №3 Хвалибогою Любовю Михайлівною та Наскаловою Аллою Степанівною в дружній, теплій атмосфері  організували та провели  поетичну годину «Несу у серці слово Кобзаря».
Учні та вчителі школи серйозно та відповідально поставились до проведення Шевченківських днів. Напередодні свята провели конкурс кращого читця творів Шевченка, переможці якого майстерно, дуже сценічно  читали вірші Кобзаря.
А починалося свято  з  діалогу мами та малого Шевченка, у якому мати повчає синочка любити людей, робити добро… Читці  один за одним декламували вірші Т.Г.Шевченка, демонструвалися театральні сценки з творів Великого Кобзаря учні артистично і пристрасно відобразили настрої ліричних героїв. Кожне дійство супроводжувалося відео-презентацією. Під час заходу прозвучали пісні "Реве та стогне Дніпр широкий",  "Думи мої ", «Єсть на світі доля».      


    Жодного байдужого не залишило це свято, адже ми торкнулися серцем Шевченківських творів, пройнялися їхнім духом, тим самим виконали поетові заповіти.

 Висловлюю щиру вдячність учасникам заходу  учням ЗОШ №3: Мордюку Денису (11кл.), Первак Вікторії (10кл.), Пальчак Вікторії, Дайнекі Надії, Лисичиній Надії, Полупан Надії(9кл.), Денисюк Тетяні, Хижавській Даші, Ковальчук Анастасії, Остапенко Ярославу, Балабі Артему, Олійник Марині, Франко Івану, Покоюк Ірині (8кл), Русіну Артему, Зборовській Каріні, Перепелиці Діані, Воробйовій Наталі, Небісь Маші, Шевчуку Максиму (7кл), Первак Маші, Площинській Аліні, Рокоман Марині, Денисюк Анні, Григорчук Богдані, Герасимчук Вадиму, Бабику Василю (6кл),Остапчук Вікторії, Кірсовій Дарині, Полупан Ігору, Чиж Ірині (5кл) і особлива подяка наймолодшим учасникам Ліщук Каті, Ліщинській Каті, Онищук Софії (4кл), Хомюку Олександру (3кл).
В наш час полум’яне слово Кобзаря нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, його велике прагнення свободи, любов до свого народу, Батьківщини, мелодійність його поезії, мрії про майбутнє.
Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі, і серед цих заповітів перший і останній:
  Свою Україну любіть,
 Любіть її... Во время люте,

 В остатню тяжкую минуту

 За неї Господа моліть.



Немає коментарів:

Дописати коментар