четвер, 16 листопада 2017 р.

«У Революції Гідності – доля народу» (Центральна районна бібліотека)

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Про ті доленосні події, про подвиг Героїв Небесної Сотні та Героїв, які гинуть на Сході, захищаючи мир і злагоду на рідній землі зобов’язані знати нащадки.
Тож саме з цією метою в лекційній  залі центральної районної бібліотеки пройшов урок політичної свідомості «У Революції Гідності – доля народу», на який були запрошені старшокласники ЗОШ №1 та ЗОШ №3.
 Захід розпочався мелодією Мирослава Скорика із кінофільму «Великий перевал» у виконанні Юлії Кротевич. Ведучі розповіли про  ті  історичні події, які перевернули свідомість українців, про патріотизм нашого народу. Згадали Героїв Небесної Сотні, одним з яких став наш земляк Бондарчук Сергій Михайлович - вчитель Старокостянтинівської гімназії, яка зараз носить його ім’я. Тихою молитвою увійшли в серця присутніх вірші прочитані ученицями 10 класу ЗОШ №1.
Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану допоміг перегляд відеоролику «Реквієм. Небесна Сотня». Пам’ять загиблих на Майдані, слухачі вшанували  хвилиною мовчання.
Своєрідною  родзинкою заходу стала патріотична пісочна анімація у виконані Оксани Мергут, засновниці Першого Центру Анімаційних Мистецтв з м. Хмельницького.  Малюнки виконані піском «наживо» з відповідним музичним оформленням справили незабутні враження на присутніх.
Сподіваємось, що проведений захід став ще одним нагадування всім нам про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар