суботу, 17 лютого 2018 р.

«АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ'ЯТЬ…»(Іршиківська сільська бібліотека)

       29 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово – політична  спецоперація Радянського Союзу,участь в якій взяли і 10 молодих   хлопців   Іршиківської сільської ради.      Афганська війна залишила невиліковну рану в душах тих, хто пройшов   вогненними стежками, хто  втратив друзів, синів чи батьків. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та   гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях. В повітрі, в наступі   та обороні,   при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. 
      В пам'ять про ту страшну війну  і героїзм наших  юних  воїнів   у бібліотеці презентовано виставку «Воїнів – інтернаціоналістів пам’ятаємо», де знаходяться фотографії і свідчення  воїнів, тих далеких часів.
   У далекому  Афганістані від страшної  душманської кулі загинув  молодий парубок  с. Яремичі Гуцалюк  Віталій Іванович. В   пам'ять   про його героїзм представники сільської ради, культури, бібліотеки, школи  відвідали    стареньку матір   Віталія і поклали  вінок   на  його    могилу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар