пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

Координатор проекту розвитку громад Корпусу Миру США в Україні Марат Кюрчевський пропонує співпрацю!



18 жовтня 2012 року до Старокостянтинівської центральної районної бібліотеки з робочим візитом завітав координатор проекту розвитку громад Корпусу Миру США в Україні Марат Кюрчевський. На зустріч з ним прийшли представники відділу культури та туризму, центру «Громада», освітяни.
Під час зустрічі Марат Кюрчевський розповів про діяльність Корпусу Миру, яка відбувається через співпрацю добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус Миру до себе. Добровольці - американські громадяни, що виявили бажання приїхати та працювати в місцевих організаціях протягом двох років. Наразі Корпус Миру здійснює свою діяльність у 73 країнах світу – в Європі та Азії, в Латинській Америці та Африці. Вже протягом чотирьох десятиліть Корпус Миру надає технічну допомогу шляхом втілення в життя програм у сфері освіти, розвитку громад, сприяння розвитку бізнесу, захисту навколишнього середовища, сільського господарства, охорони здоров’я та роботи з молоддю.
На зустрічі пан Кюрчевський розповів про можливі способи співпраці. Особливо наголосив на головних цілях Корпусу миру, а саме: сприяти кращому розумінню американців українцями, і навпаки. Корпус миру США в Україні допомагає українцям шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації. Американські добровольці, навчені спеціально для потреб громади, живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років.
Корпус миру спеціалізується на допомозі у кількох напрямках – викладання англійської мови як іноземної, розвиток молоді та громад. Крім цих напрямів роботи, Корпус миру в Україні також спрямовує свої зусилля на навчанні молоді щодо попередження подальшого розповсюдження ВІЛ-інфекції та зменшення негативного ставлення і дискримінації людей, які хворі на ВІЛ/СНІД. Добровольці Корпусу миру працюють в усіх областях України (в 205-ти містах та селах). Добровольці сприяють соціальному та економічному розвитку на місцевому рівні.
Після розповіді Марата Кюрчевського присутні задавали йому питання. Запитання стосувались різних сфер співпраці, а також вікової приналежності волонтерів та кращого написання заявки.

Немає коментарів:

Дописати коментар