вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Розпочато відкриття Пунктів вільного доступу до мережі Інтернет в бібліотеках нашого району в рамках програми «Бібліоміст»


23 жовтня розпочалося відкриття Пунктів вільного доступу до мережі Інтернет в бібліотеках нашого району в рамках програми «Бібліоміст».
Так, саме сьогодні  в Радковецькій сільській бібліотеці відбулося святкове відкриття Пункту вільного доступу до мережі Інтернет. За перемогу у конкурсі від програми «Бібліоміст» бібліотека отримала 2 комп'ютери, 2 веб-камери, навушники з мікрофонами, принтер та сканер.
У церемонії відкриття  взяли участь начальник відділу культури і туризму А.А. Дмитрашко, директор ЦБС С.О. Білан, сільський голова М.І.Побережняк, вчителі та учні Радковецької ЗОШ І-ІІІ ст., громада села.
Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Анжеліка Анатоліївна Дмитрашко привітала всіх з визначною подією – відкриттям Пункту вільного доступу до мережі Інтернет, відмітила високий професійний рівень зав. бібліотекою Г.Д. Олійник, яка вклала в даний проект свої знання, інтелект та досвід.
Директор ЦБС Світлана  Олександрівна Білан щиросердно привітала гостей свята, а також подякувала  всім, хто допоміг у реалізації проекту, зокрема всій команді програми «Бібліоміст», районному керівництву, сільським головам, які з самого початку зрозуміли, допомогли і підтримали.
Сказав своє слово й сільський голова Микола Іванович Побережняк. Він разом з працівниками сільської ради допомогли з придбанням меблів у бібліотеку та облаштуванням самої бібліотеки згідно технічних вимог програми «Бібліоміст». І все це для того, щоб сільській громаді жилося краще, щоб вони не відчували ніякої різниці між сільськими жителями і міськими.
Від імені педагогів та учнів виступила директор місцевої школи  Лариса Петрівна Вешта. Виказавши зацікавленість вчителів у відкритті для них нових можливостей для професійного розвитку, Лариса Петрівна наголосила на своєчасності і необхідності введення таких бібліотечних послуг для вчителів та учнів школи в умовах сьогодення.
Урочисте розрізання червоної стрічки стало символічним початком переходу сільської бібліотеки на новий рівень обслуговування, коли користувачі за допомогою Інтернет в бібліотеці відкриють для себе світ без меж.
Завідуюча бібліотекою Галина Дмитрівна Олійник розповіла  про можливості мережі Інтернет, про перспективи, які відкриваються перед людиною при користуванні мережею. Щоб слова не були безпідставними, одразу продемонструвала одну з можливостей Інтернету – спілкування за допомогою програми Skype. Гості бачили на екрані і розмовляли з бібліотекарями центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар