вівторок, 11 лютого 2014 р.

Володар душ наших


         Українським генієм, пророком, провідником нації є Тарас Григорович Шевченко. А іще його називають володарем душ наших.    В особі Шевченка втілились ідеї справедливості і правди. Його могли читати всі – і селяни, і дворяни. Кожна з верств українського суспільства знаходила в його поезії відображення своїх інтересів. Його вірші справляли величезний вплив на сучасників. Такий же вплив має його діяльність і сьогодні.

Світлий образ Тараса Григоровича  безсмертний, як саме життя, як  Україна. Геній Великого Кобзаря світить нам крізь віки. Цілі покоління виховувались на його творах, що вражають могутністю таланту, глибиною думки, пристрасністю слова, ніжністю почуттів.
5 лютого 2014 р.  у  рамках святкування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Пеньківській сільській бібліотеці проведено   годину поезії «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».  Діти із задоволенням читали поезії великого Кобзаря та  декламували вірші напам’ять.
  Учні уважно вслухалися в кожне слово. Здавалося, що слова з великої книги пронизують кожну клітинку, торкаючись струн серця та душі; з дитячих поглядів було зрозуміло, що вони – патріоти рідної землі, готові виконати заповіт Шевченка: «Свою Україну любіть. Любіть її во время люте, В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть».
  Молоде покоління з гордістю нестиме крізь усе життя свою сутність: ми – українці, ми – вольний народ!
 
Бібліотекар Гнатюк Р.В

Немає коментарів:

Дописати коментар