понеділок, 28 квітня 2014 р.

Книги Дмитра Ліщука - гідний внесок у формування історичної пам'ті


28 квітня в приміщенні Центральної районної бібліотеки відбулась презентація книг Дмитра Ліщука – кандидата історичних наук, автора та упорядника багатьох книжкових видань.
У науково-популярному виданні «Українці та кримські татари: що спільного і що об’єднує»  викладено матеріали про історичну долю українців і кримських татар. Вихід цієї книги збігається із 70-ю річницею від дня депортації кримськотатарського та інших народів, які проживали в Криму до трагічного травня 1944 року. Матеріали, викладені у виданні, мають важливе значення як у плані пізнавального характеру, так і морально-етичному сенсі життя, і особливо сьогодні є надзвичайно актуальними.
Інше презентоване видання «Костянтин Острозький крізь призму Оршанської битви», не менш унікальне та цікаве -  це науково-методичні матеріали про видатного полководця литовсько-польської доби в історії України князя Костянтина Острозького та Оршанську битву 1514 року. П’ять століть тому, у вересні 1514 року відбулася переможна битва при Орші, у якій в складі об’єднаних військ князівства Литовського та королівства Польського взяли участь і українці. Увазі читача пропонуються матеріали, які розкривають маловідомі сторінки біографії Костянтина  Острозького й водночас реконструює одну з найбільших військових кампаній початку ХVI ст.
Більш детальніше з даними виданнями можна ознайомитись в Центральній районній бібліотеці.



Немає коментарів:

Дописати коментар