вівторок, 31 березня 2015 р.

Бібліотека – територія читання

    Захопити людину читанням – завдання непросте. Новітні дослідження доводять: читання книг не є надто популярним заняттям. Тому відновлення інтересу до читання є нагальною необхідністю.
Організація  та проведення різноманітних заходів завжди було і є важливою у діяльності бібліотеки. Щороку, під час весняних канікул, у бібліотеках району проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
Юні читачі Григорівської сільської бібліотеки його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси та акції, — і все це супроводжується приємними несподіванками.

 Насамперед у бібліотеці було проведено годину поезії «Сучасні українські поети», під час якої бібліотекар ознайомила присутніх з творами сучасних поетів, а учасники з задоволенням читали твори які їм найбільш подобаються.
 Наступного дня проводили акцію «Читальний зал під відкритим небом». На свіжому повітрі, діти вголос  читали кращі твори української та світової літератури та обговорити їх. Приємною несподіванкою стало те, що під час заходу вдалось залучити до бібліотеки декілька нових користувачів.
   В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання було проведено годину корисних порад «Фантазії та творчість умілих рук» та літературну подорож «Книги – ювіляри запрошують на гостини».  
   У бібліотеці триває акція «Прочитай книгу про війну». З метою залучення дітей до участі в акції було презентовано книжкову викладку «Вони наближали Перемогу». 


    
 26 березня було проведено зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Нагорним Никанором Антоновичем під назвою «Ми про війну читали, а Ви її пережили». Під час зустрічі бібліотекар розповіла дітям про бойовий шлях ветерана, а учасники зустрічі, в свою чергу, розповіли про те, які книги вони читали про війну. Никанор Антонович повідав про декілька цікавих епізодів зі свого фронтового життя. Діти були дуже задоволені зустріччю і сфотографувались на пам’ять з ветераном.


Немає коментарів:

Дописати коментар