четвер, 7 травня 2015 р.

70 років - Перемога в серцях поколінь

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею - Дня Перемоги.  У 70-ту річницю Перемоги у Другій Світовій війні Президент України Петро Порошенко своїм указом  започаткував нову пам'ятну дату – День пам’яті та примирення, який відзначатиметься 8 травня.
8 травня офіційно відзначається у багатьох країнах Європи та світу як Міжнародний день перемоги над фашизмом і День пам'яті жертв Другої світової війни. Проте, як і раніше, 9 травня - державне свято.
Напередодні святкування 70-ї річниці перемоги у Другій Світовій війні 7 травня, працівниками відділу обслуговування  ЦРБ проведено захід під назвою «Їх пам'ять – війна». У заході, як звісточки з фронту, пролунали проникливі вірші про війну у виконанні учнів ЗОШ№3. Цікавим доповненням  став імпровізований випускний вальс 41-го року у виконанні учнів 10-го класу ЗОШ№3. Для того, щоб  подій Другої Світової війни  для молоді стали більш зрозумілими продемонстровано ряд відеороликів, як гарний приклад великого служіння  Батьківщині.
Дякуємо за участь в організації заходу дирекції ЗОШ №3, зокрема Хвалибозі Любові Михайлівні та  звукооператору кінокультурного центру Косінському Володимиру Григоровичу за професійну допомогу.
І з кожним роком все менше можливостей дізнатися про Другу Світову війну від її безпосередніх свідків та учасників тому  все частіше звертаються до книг. Протягом травня у читальному залі ЦРБ діє виставка-пам'ять «Друга світова війна: феномен історичної пам’яті». Запрошуємо усіх до глибокого осмислення подій тих давніх років, адже книги про війну - це теж пам'ятник героям війни, відомим і невідомим її солдатам... Вшануймо їх!




Немає коментарів:

Дописати коментар