четвер, 7 травня 2015 р.

День краєзнавства ”Мій край, моя ти земле рідна, за тебе йшли в смертельний бій!..”

З метою вшанування безсмертного подвигу народу у Другій  Світовій війні 1939-1945 років, продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни 07.05.2015 року в Старокостянтинівській ЦРБ було проведено День краєзнавства Мій край, моя ти земле рідна, за тебе йшли в смертельний бій!..
З метою ознайомлення користувачів з подіями Другої Світової війни, виховання в них поваги до ветеранів, почуття патріотизму, гідності та гордості за своїх земляків любові до Батьківщини в ЦРБ проведено День краєзнавства.
Під час Дня краєзнавства було проведено урок на замовлення  під назвою «Їх пам'ять – війна», під час якого відвідувачі дізнались, як відбувалось визволення України та нашого краю, презентовано книжково-ілюстративну виставку “Друга Світова війна: феномен історичної пам’яті”. Зацікавило користувачів  віртуальне краєзнавче слайд-шоу "За тих, хто впав в бою за крок до перемоги" в якому учасники мали змогу віртуально  відвідати історичні місця свого міста, згадати ратний подвиг ветеранів, виховуючи у собі кращі якості людини – громадянина, патріота нашої держави.
До уваги усіх бажаючих була представлена історично-тематична викладка  «Старокостянтинівщина. Роки війни – століття пам’яті» де представлено  історико–краєзнавчі  матеріали з історії визволення Старокостянтинова.

Історія не минає і не мине -  вічно шумітиме хвилями життя для нас, для прийдешніх поколінь. Вони гордість і слава наша, люди, які кували перемогу в грізні роки Другої Світової війни, перед якими схиляємо голови і віддаємо останню шану і любов своїх сердець.



Немає коментарів:

Дописати коментар