вівторок, 21 червня 2016 р.

Подорож країною Читляндією

    Не за горами високими, не за морями глибокими, не за пісками сипучими, а в Воронковецькій сільській бібліотеці  стояли на стелажах книжки. Вечорами, коли читачі розходяться по домівках, герої книжок оживали і починали веселитись, розповідаючи про свої пригоди. Якось одного разу, книги почали з’ясовувати, кого з них більше люблять діти. Сперечались, аж до бійки дійшло. Не витримав цього неподобства стелаж, нахилився і усі книжки попадали на підлогу. А їхні герої розлетілися, хто куди.
        Ну і плутанина вийшла.  Дід Андрушка тягне з городу не ріпку, а щуку за хвоста. Омелько впіймав лисичку в ополонці, та й повісив сушити її на сонце! Троє поросяток сховалися під ріпкою, наче під великою квіткою, а вовк з моря золоту рибку неводом тягне. 
        Що ж робити? Як допомогти героям повернутися до своїх казок? 
   Тож ми з учнями 4 класу та вихователькою Вальковою Тетяною Олександрівною попрямували до країни Читляндії.  Шлях до чарівної країни пролягав через «Казковий лабіринт». Вийшовши з лабіринту, ми дійшли до моря, яке викинуло нам на берег пляшку з закодованим листом, який ми прочитали. Перебратись через море нам допоміг чарівний міст, кожен крок по ньому -  це правильна відповідь. Прямуючи далі, ми побачили, якісь написані незвичайні приклади. Вирішивши їх, прочитали цікаві слова. Ось так закінчилась ця дивовижна історія.  Герої повернулися до своїх казок.
    Найкращими провідниками у цій мандрівці були: Ліпський Богдан, Карданець Юля, Семенова Мар’яна, Квок  Юля.

Немає коментарів:

Дописати коментар