середу, 5 квітня 2017 р.

Тиждень дитячого читання у Воронковецькій сільській бібліотеці

      Під час весняних канікул у Воронковецькій сільській бібліотеці пройшов Тиждень дитячої книги. Завідуюча бібліотекою Галина Самолюк привітала дітей із чудовим святом книги та наголосила на тому, що  цьогорічний Тиждень дитячого читання  у сільській бібліотеці проходить  під девізом «З книгою по житті».
     Тиждень дитячого читання відкрився презентацією книг українських письменників братів Капранових. Нещодавно у центральній районній бібліотеці була зустріч із письменниками братами Капрановими. «На цій зустрічі була присутня і я – розповідає сільський бібліотекар, -  і придбала для бібліотеки 2 книги «Мальована історія Незалежності України» та «Веселих свят!» 
     Книги з автографами братів Капранових були представлені до  уваги читачів. Короткий і зрозумілий виклад подій  минулого разом із мальованими історіями в чудовій книзі «Мальована історія Незалежності України» дає можливість кожній дитині легко зорієнтуватися у такому складному питані, як походження Української держави та боротьби за її встановлення.  
      Книга  «Веселих свят!» братів Капранових розповідає дітям про головні українські свята. В книзі зібрані історії, традиції, прикмети, пісні, ігри та забави до різних свят протягом року.  Після перегляду книги хлопчики жваво обговорювали виготовлення свистка-пищика, дівчатка – виготовлення із польових квітів птаха та букетиків, про  які розповідається в книзі братів Капранових.
     Наступний день тижня був приурочений книгам, що потребують лікування у книжковій лікарні. Діти з великим задоволенням  допомагали книгам. Найкращими цілительками книг виявились Ткачук Тоня та Семенова Мар'яна.








          Слідуючий день Тижня дитячого  читання  в бібліотеці проводилась інформаційна перерва «Подорож книжковими полицями» для читачів 5 – 8 класів.



Година розваг " Подорож у країну Книголяндію" продовжила тиждень дитячого читання. Подорожували країною Книголяндією діти 3- 5 класів  із зупинками: " Книга - ключ до знань",  зупинка - конкурс " Народ скаже, як зав'яже", зупинка "Продовж назви чарівних речень", зупинка-дуель "Всезнайко" та зупинка "Мільтфільми". Активними учасниками подорожі були: Квок Юля, Степанюк Софія, Приказчикова Оксана, сестри Шпаченко Марія та Софія, Андрійчук Олександра, Ткачук Тоня, Калинич Валерія, Бойцун Андрій та Левчук Міша.



Немає коментарів:

Дописати коментар