вівторок, 25 квітня 2017 р.

Свято "Великодніх гаївок"(Воронковецька сільська бібліотека)

     Воскресіння Христове або Паска - найбільше християнське свято, що символізує перемогу життя над смертю, торжество свободи і любові. Саме на Паску, після довгого посту, молодь влаштовує різні ігри та забави. 
    Уже декілька років підряд біля Свято-Михайлівського храму с. Воронківці по благословенню отця Андрія звучать обрядові пісні веснянки, які із давнини дожили у пам'яті наших старожилів і до наших днів. Були звичайно роки забуття цього красивого весняного дійства. Та зібравши по крупинках цей скарб гаївки з новою силою зазвучали голосами молодого покоління цього села. Ось і в цьому році на залитому сонцем подвір'ї Свято- Михайлівського храму, що палахкотів українськими віночками, діти вітали присутніх з великодніми святами та взявшись за руки водили гаївки. Започаткували свято відомим хороводом - "Подоляночка". Далі були хороводи: "Кривий танець", "Вербовая дощечка", "Жучка", "На вигоні грім упав" та інші гаївки , що символізують вічних рух у Всесвіті, безкінечне відродження природи та людини. Глядачі щиро дякували учасникам свята що створили для всіх присутніх святковий настрій, відчуття доброти, викликали приплив енергії, одухотворили кожну чутливу душу.
       Дякували і зав. біліотекою Самолюк Г. Д. та зав. клубом Чепелюк Р. В., що з їх допомогою молодь переймає традиції свого села, українського роду.
   Учасникам свята "Великодніх гаївок" були вручені подарунки, на придбання яких Григорівська сільська рада виділила кошти.



Немає коментарів:

Дописати коментар