четвер, 11 травня 2017 р.

"День Перемоги славний у віках" (с. Пашківці)

9 травня - День Перемоги. У цей знаменний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року. Пройшло вже 72-роки з того дня, коли відгриміли останні вибухи найстрашнішої в історії людства війні. Але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував свого життя, та й нині не шкодує, щоб зараз могли жити ми.
В селі Пашківці напередодні Дня Перемоги в будинку культури було проведено годину пам'яті  "Земний уклін тобі, солдате"  для учнів Пашковецького НВК 5-11 класів  (педагог-організатор Семенюк С.В.)                   
Доречним доповненням заходу стала книжкова викладка "За датами - імена, за іменами - історія", презентована  завідуючою бібліотекою Шевчук-Миропольська Н.М.
Діти декламували вірші, пісні присвячені Дню Перемоги. По закінченні заходу всі присутні  вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання.

А 9 травня біля пам’ятника загиблим воїнам односельчанам відбулася година вшанування пам’яті полеглим у Другій світовій війні "День Перемоги славний у віках". Учні школи, вчителі, жителі села, працівники культури та бібліотеки всі зібралися , щоб вшанувати пам'ять односельчан які відали своє життя за мир.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар