понеділок, 16 квітня 2018 р.

«Чи готовий я до вибору професії?»



Народна мудрість стверджує: "Немає безталанних людей, а є ті, хто займається не своєю справою". А як її знайти, свою справу, як не помилитися? На ці дуже важливі запитання знаходили відповіді в нашій Старокостянтинівській районній бібліотеці учні 10-11 класів ЗОШ№ 8, які є  учасниками клубу «Ти і закон» на профконсультаційній програмі «Чи готовий я до вибору професії?».
Разпочався захід виступом  провідного фахівця з профорієнтації Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості Шульженко Лілії Василівни, яка познайомила унів з професіями, які користуються на ринку праці та професіями популярними у нашому регіоні, а також провела тестування, яке конкретно визначає який тип професії слід обрати для абітурієнта.
Далі відбувся цікавий тренінг, у ході якого молоді люди вчилися аргументувати свій вибір професійного майбутнього, відстоювати точку зору навіть у складних умовах «батьківського тиску». Дітей зацікавила інформаційна викладка, яка містила інформацію про працевлаштування та навчання в різних навчальних закладах.
 Старшокласники отримали інформацію про світ професій, ознайомились з алгоритмом вибору професії.
Найголовніше, слід  пам'ятати,  що остаточний вибір лише за молоддю, бо обираючи професію, ми обираємо  власну долю.

Немає коментарів:

Дописати коментар