понеділок, 2 квітня 2018 р.

Дивовижний світ писанки

   Весняного дня, коли розпускається верба, приходить до українців світле свято Великодня. Приходить з дитячим сміхом, з випеченою мамою високою паскою, з лозовим кошиком і кольоровими крашанками та писанками. 
«Дивовижний світ писанки» – під таким девізом до свята Великодня в районній бібліотеці для дітей пройшов майстер-клас з писанкарства.
    Із давніх-давен яйце, як і дерево, вважалося символом весняного пробудження природи, зародження життя, продовження роду. Фарбовані яйця - неодмінна ознака Великоднього воскресіння. Учасники майстер-класу із захопленням долучилися до таїнства створення Великодньої писанки, виготовляючи свій власний маленький шедевр. Хлопчики і дівчатка не лише власноруч розмалювали писанки, дотримуючись вікових традицій їх створення, а й дізнались багато цікавих фактів з історії виникнення писанкарства, про зміст закодованих символів, пізнали особливості розпису та навчилися створювати писанки, використовуючи традиційні орнаменти. Вони ознайомились з символами, які сприяють багатому врожаю, здоров’ю, довголіттю та любові.
    Для створення сучасного Великоднього яєчка підійшло майже все: пайєтки, тканина, гелі-контури, фарби, серветки, бісер, нитки.
      Учасники з ентузіазмом фантазували та експериментували, від чого отримали велике задоволення. 
     






Писанки вийшли дуже гарні, і діти з нетерпінням чекають нагоди, щоб подарувати їх рідним.

Немає коментарів:

Дописати коментар