четвер, 3 травня 2018 р.

«Нащо я маю право»




      Дитинство – це найбільш безтурботна та прекрасна пора в житті кожної людини. Саме в цей період людина формується фізично, психічно, інтелектуально, здобуває та отримує необхідні знання та навички. У цей період для дітей мають бути створені всі умови для їхнього життя та повноцінного розвитку. Щоб досягти цієї мети, і дитина, і родина, у якій вона виховується, мають перебувати під правовим захистом держави. 

В рамках обласної програми правової освіти населення в районній  бібліотеці для дітей було проведено правовий  мультимікс  «Нащо я маю право». Під час заходу бібліотекар ознайомила  учнів з основними положеннями Конвенції про права дитини,а також розповіла їм про їхні права і свободи та як правильно реалізовувати їх.  Дітям була надано можливість переглянути судове засідання, в якому казкові герої були позивачами і відповідачами.
  Підводячи підсумки бібліотекар  наголосила, що   існує й багато інших прав, які діти мають знати й реалізовувати щодня, але повинні пам’ятати, що їхні права не мають порушувати права інших людей. Ці права гарантуються державою. Із віком у них з’являться обов’язки та відповідальність.


Немає коментарів:

Дописати коментар