понеділок, 14 травня 2018 р.

«Будемо пам’ятати, доки живемо»


Віддати данину шани  героям війни, і тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні був покликаний циклу заходів  
«Будемо пам’ятати, доки живемо», що пройшов бібліотеках системи з нагоди Днів пам’яті та примирення, присвячених пам’яті жертв Другої світової війни
В рамках циклу всі бібліотекарі району взяли участь у мітингах та урочистостях, які пройшли у їх населених пунктах.
Зокрема у с. Іршиках біля обеліску воїнам визволителям, який знаходиться біля будинку культури зібрались  майже усі жителі села. У сонячний травневий день біля пам’ятника було організовано і проведено мітинг на тему «Ніхто не забутий , ніщо не забуте».
З вітальним словом  виступила директор школи Мельничук Світлана Василівна. Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять  загиблих   у ті далекі  роки війни.   Діти поклали до пам’ятника   живі квіти , як символ  вічної   пам’яті  про наших героїв.
У бібліотеці  було організовану та презентовано   книжкову виставку на тему  «Шляхами подвигу та слави» на якій  зібрано, як документальну так і художню літературу про подвиг  та героїзм Українського народу  в період війни, також було організовану виставку дитячих малюнків  на тему «9 травня – День Перемоги».
В селі Пашківці 8 травня в будинку культури було проведено годину пам’яті « Тих днів не згасне слава!» для учнів Пашковецького НВК 1-10 кл. Особливо хочеться відмітити за чудове декламування вірша учнів 8-кл: Гіску Анну,Первака Нікіту, Краснолуцьку Яну.
А 9- травня біля пам’ятника, відбулася година-вшанування пам’яті полеглих у Другій світовій війні та воїнів української армії, які захищають незалежність та цілісність країни у зоні проведення АТО «Перегортає пам'ять сторінки» .
Учні школи, вчителі,жителі села,працівники культури та бібліотеки зібралися  привітати учасника бойових дій, ветерана  війни, жителя с. Пашківці Лавренюка Степана Наумовича  та  вшанували пам'ять односельчан, які відали своє життя за мир.







У селі Грибенинка біля пам'ятника загиблим воїнам-односельчанам відбувся мітинг-реквієм "Встеляйте квітами дороги, Бійцям, що мир несли в наш край". У покладанні квітів взяли участь представники школи, бібліотеки, сільського клубу,  виконкому сільської ради та жителі села. В цей день учні віршами та піснями згадували великий подвиг кожного, хто боровся за мирне небо та щасливе майбутнє наших дітей. Вшанували героїв хвилиною мовчання та квітами на обеліску.






Немає коментарів:

Дописати коментар