вівторок, 26 лютого 2019 р.

«Час плине, а пам`ять залишається» (сільська бібліотека с. Великий Чернятин)

       Час…Час – це те, що є у кожного і разом з тим немає ні у кого. Час плине, залишаючи  події, миті, ситуації на сторінках історії.  Час зупиняється, щоб закарбуватися у пам`яті і душах поколінь. 
      Саме під назвою «Час плине, а пам`ять залишається» 22 лютого 2019 року пройшов урок-реквієм у Великочернятинській ЗОШ  І-ІІІ ступенів, присвячений пам`яті героям, які загинули на Майдані Незалежності 20 лютого 2014 року, поставши за нашу з вами свободу й оновлення країни. Цих героїв  назвали «Небесною сотнею», що, віддавши життя за волю, за прагнення кращого для своєї Батьківщини,  стали Ангелами – охоронцями нашої країни. На згадку про ті страшні події звучали  поезії, демонструвалися відеоматеріали. 
      У зв`язку з даною темою неможливо було не згадати нашого земляка, який, не замислюючись, пішов боронити рідну землю після початку проведення антитерористичної операції.  Це Микола Олексійович  Флерко (позивний «Танчик»), який загинув 28 лютого 2015 року, супроводжуючи двох журналістів у с. Піски Ясинуватського району під Донецьком. Хвилиною мовчання та живими квітами біля меморіальної дошки, яка знаходиться на стіні Великочернятинської ЗОШ,  присутні віддали шану цьому мужньому та відважному  патріотові, а також  усім тим, хто поліг на полях неоголошеної війни.
   Тематична виставка літератури, організована зав. бібліотекою-філією  с. Великий Чернятин Кожевніковою О.В., була покликана привернути увагу присутніх до подій 2014 року, подвигу молодих людей, які захищають наше мирне небо та спокій. 
         Незважаючи на  негаразди, що відбуваються  в Україні, ми всі прагнемо одного – миру і міцної та квітучої держави. Будемо ж  гідними своїх предків та пам`ятатимемо подвиги сучасників за нашу рідну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар