пʼятницю, 10 лютого 2012 р.

«Бібліоміст» - розвиток за допомогою Інтернету


Першою знаковою подією цього року стало оголошення програмою «Бібліоміст» 620 бібліотек України - переможців третого раунду конкурсу, серед них і 4 з Старокостянтинівського району:  Центральна районна бібліотека, Районна бібліотека для дітей та бібліотеки сіл Радківці і  Огіївці.  За умовами конкурсу програми оголошеної  фундацією Білла і Мелінди Гейтс, упродовж літа та осені наші бібліотеки отримають 15  комп’ютерів, 15 веб-камер, сучасне  обладнання, ліцензійне програмне забезпечення.
Визначення переможців відбувалося за такими критеріями: чітке розуміння інформаційних потреб місцевої громади, орієнтованість на читачів, співпраця з громадськими організаціями, спроможність залучити підтримку з боку влади для реалізації проекту.
Програма забезпечить організацію навчання  працівників бібліотек , але не оплачує доступ до мережі Інтернет – це робить місцева влада. Так само на її плечі лягають ремонт і оновлення приміщень бібліотек, що іноді вимагає немалих витрат. Можна сказати, що тільки завдяки ефективній співпраці з місцевою владою, дякуючи якій було частково підготовлено базу й інфраструктуру бібліотечних приміщень, вищеназвані бібліотеки стали переможцями. Успіх був би неможливим без активної участі голови райдержадміністрації  Ігоря Васильовича Люшенка, голови районної ради Івана Васильовича Овчара,  голів сільських рад Миколи Івановича  Побережняка, Миколи Ананієвича Петрука.
       Наразі, перед усіма нами стоїть завдання завершити підготовку бібліотек до прийняття обладнання згідно з проектом.

1 коментар: