четвер, 16 лютого 2012 р.

Душі печаль - Афганістан

Відповідно до Указу Президента України щорічно 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
У зв’язку з цим 15 лютого в Центральній районній бібліотеці бібліотекарями відділу обслуговування для учнів шкіл було проведено годину-вшанування «Обпалені долі» щоб вшанувати пам'ять тих, хто поліг у афганських ущелинах, та поклонитися тим, хто прийшов із війни живим, хоча із пораненою душею.
  На захід був запрошений воїн-афганець Копанічук Василь Никифорович, який очолює музей воїнів-афганців в Гарнізонному будинку офіцерів. Зі щемом у серці ділився він своїми спогадами, розповів учням про причини і наслідки перебування наших солдатів на території Республіки Афганістан. Але про його пройдені дороги афганської війни розповідали і самі нагороди на його грудях.
Звучали пісні вистраждані в Афганістані та про Афганістан, які торкнулися сердець всіх присутніх. Прозвучали вірші написані місцевою поетесою Альбіною Беззуб, дружиною воїна-афганця. Вона написала ці безцінні вірші так, ніби сама була свідком тих страшних пекельних подій. Всі її збірки  представлені в інформаційній викладці «Душі печаль – Афганістан».
Минає час, віддаляючи події пам’ятних років, історія вносить свої корективи. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками і учасниками воєнних подій.  І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Немає коментарів:

Дописати коментар