вівторок, 5 березня 2013 р.

На вічному шляху до Шевченка





В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє ,пам’ятає і шанує людство. До таких імен належить ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. Шевченко – великий і вічний,невичерпний і нескінчений. Весь свій могутній талант він присвятив своїй Україні, своєму народові. «Історія мого життя, - писав Шевченко, - становить частинку історії моєї Батьківщини».
Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською позицією і моральною чистотою, почуттям національної справедливості. Та чи можемо ми сповна уявити собі, скільки це вимагало душевних сил і боротьби, скільки це коштувало мук і болю. Щоб це уявити, треба добре знати не лише самого Шевченка, його епоху, атмосферу життя суспільства, інтереси і настрої тієї доби.
Напередодні  200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка в Центральній районній бібліотеці, як і кожного року проводиться Шевченківський тиждень. Працівники бібліотеки підготували різнопланові масові заходи: мистецький колаж «Шевченко - художник», літературну вікторину «Як Тарас заповідав», організовано віртуальну озвучену виставку «Життя і творчість Шевченка у датах і ілюстраціях». Бібліотекарі відділу обслуговування запропонували своїм читачам літературно – поетичну годину  «Пророк народжений Україною», в якій приймали участь народний хор ветеранів війни і праці «Подоляни» під керівництвом В.О.Куклюка, хор  виконував пісні написані на вірші поета та учнів ЗОШ №5, під керівництвом О.М.Прудкої ,які  читали вірші Шевченка та підготували сценку  «Доля». Ми щиро дякуємо всім учасникам заходу.
У наш час творчість Шевченка стала невідємною часткою духовного життя народів світу, їх зброєю в боротьбі за суспільну думку, мир, свободу й демократію. Минатимуть роки, змінюватимуться покоління та твори великого Кобзаря завжди будуть новими і актуальними.
                    Завідуюча відділом обслуговування Горбачевська С.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар