четвер, 26 жовтня 2017 р.

Я МАЮ ПРАВО

     26 жовтня   2017 року  начальник відділу правопросвітництва та взаємодії   з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги Оксана  Балясна   провела інформаційну годину для працівників та відвідувачів Старокостянтинівської центральної районної бібліотеки на тему:  “Проект Міністерства Юстиції України “ Я МАЮ ПРАВО”, як важливий елемент для  створення системного періодичного розгляду ключових справ щодо порушення прав громадян”.
      Учасники заходу довідались, що в рамках проекту  проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами і що поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.
     Оксана  Балясна   акцентувала увагу  присутніх  на питаннях, які найбільше турбують громадян, а саме як вирішити спір у судовому порядку, як оформити виплату субсидій, яка існує відповідальність за несплату аліментів, як оформити договори оренди та  ін.
       По завершенню заходу  спеціаліст Центру провела скайп ровела  Skype-консультування з  жителями  села Радківці на базі Радковецької  сільської бібліотеки. Особи, що звертались, отримали роз’яснення щодо сплати відсотків сукупного доходу сім’ї для призначення субсидій за житлово-комунальні послуги,  та  порядку спадкування майна   осіб третьої черги.

Немає коментарів:

Дописати коментар